Read Ogen van tijgers: een toekomstroman by Tonke Dragt Free Online


Ebook Ogen van tijgers: een toekomstroman by Tonke Dragt read! Book Title: Ogen van tijgers: een toekomstroman
The author of the book: Tonke Dragt
Edition: Leopold
Date of issue: November 2005
ISBN: 902583034X
ISBN 13: 9789025830342
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 3.36 MB
City - Country: No data
Loaded: 1773 times
Reader ratings: 6.9

Read full description of the books:Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op de Aarde en voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De tijgers zijn uitgestorven...
Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot?
Jock Martijn ziet overal ogen - ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden.
Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet.


Download Ogen van tijgers: een toekomstroman PDF Ogen van tijgers: een toekomstroman PDF
Download Ogen van tijgers: een toekomstroman ERUB Ogen van tijgers: een toekomstroman PDF
Download Ogen van tijgers: een toekomstroman DOC Ogen van tijgers: een toekomstroman PDF
Download Ogen van tijgers: een toekomstroman TXT Ogen van tijgers: een toekomstroman PDFRead information about the author

Ebook Ogen van tijgers: een toekomstroman read Online!

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.
Reviews of the Ogen van tijgers: een toekomstroman


CHARLES

Why do you ask me to write a phone?

BLAKE

There are significant drawbacks

ISABEL

From disgust to delight!

MUHAMMAD

You can, and you should read it.

HEIDI

When you regret the book ends!
Add a comment
Download EBOOK Ogen van tijgers: een toekomstroman by Tonke Dragt Online free

PDF: ogen-van-tijgers-een-toekomstroman.pdf Ogen van tijgers: een toekomstroman PDF
ERUB: ogen-van-tijgers-een-toekomstroman.epub Ogen van tijgers: een toekomstroman ERUB
DOC: ogen-van-tijgers-een-toekomstroman.doc Ogen van tijgers: een toekomstroman DOC
TXT: ogen-van-tijgers-een-toekomstroman.txt Ogen van tijgers: een toekomstroman TXT